Ingredriënten:
2 el olijfolie
4 tenen knoflook, geperst
2 uien, in blokjes
1 kg rundergehakt
1 kopje rode wijn zoals een cabernet sauvignon of merlot (of kip of runderbouillon)
2 x blik gepelde tomaat
4 eetlepels tomatenpuree
3 rundvlees bouillonblokjes, geplet
3 tl gedroogde oregano
2 tl gedroogde tijm
3 gedroogde laurierblaadjes
1 tl zout
½ theel peper
pasta
Bereidingswijze:
Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui en tot ze glazig zijn. Schep ze vervolgens in de Slowcooker.
Verhit 1 el olie in dezelfde pan en rul het gehakt. Als dit klaar is schep je het in de slowcooker.
Letop: voeg GEEN water toe, het vocht moet uit de tomaten zelf komen.
Verhit tot slot het kopje rode wijn in de pan, laat het sudderen en schraap alle bruine stukjes van de bodem. Giet het mengsel in de slow cooker.
Voeg de overige ingrediënten in de slow cooker. Koken op Low 6 uur.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen en serveer de spaghetti Bolognese eventueel met wat geraspte kaas.
Dit recept is goed voor een hele flinke pan saus, wel voor 8 tot 10 personen. Bewust, want zo heb je wat extra porties, die je gemakkelijk in kunt vriezen.
Bron: Internet
Reacties
Een reactie posten