Kleine aardappeltjes worden soms ook wel Pommes Parisiennes genoemd. Ze worden vaak met de schil gebakken of gekookt.
Ingrediënten
- 500 gram ongeschilde krieltjes
- 400 gram sperziebonen
- 1 - 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- 2 eetlepels olie
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 bosuitje
- 150 gram gerookte zalm
- ½ theelepel venkelzaad
Bereiding
- Was de krieltjes en snijd grote krieltjes een keer door.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de krieltjes in een bodempje water 2 minuten.
- Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ongeveer 8 minuten verder gaar.
- Klop 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel water, de Italiaanse kruiden en de olie in een kommetje door elkaar. Meng dit sausje door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
- Snijd de zalm in stukjes.
- Meng de tomaatjes en bosui door de krielaardappeltje en sperziebonen. Proef of er nog wat citroensap door moet.
- Schep er voorzichtig de stukjes zalm door en bestrooi de salade met venkelzaad.
Dit is een recept van het voedingscentrum. Het smaakt heerlijk en is gemakkelijk te maken in de camper.
Reacties
Een reactie posten