Wat eten wij vanavond? Pasta pesto met kip met stukje tomaat.
Ingrediënten: voor 4 personen.
- pasta naar keuze
- 500 gr. kipfilet. Dat is ongeveer 3 kipfilets
- 4 flinke eetlepels groene pesto
- 1 grote ui
- 6 tenen knoflook
- snoeptomaatjes
- Parmezaanse kaas
- 200 ml crème fraîche
- 0,5 l. water
- 1 kippenbouillon tablet
- Italiaanse kruiden
- zout en peper
Breng in een pan water aan de kook en kook de pasta in 10 tot 13 minuten gaar. Als het water borrelt doe er dan een scheutje olijfolie in.
Snijd de kipfilets in blokjes en bak deze in een pan goudbruin.
Voeg gesneden en fijngesnipperde knoflook toe, zout, peper en Italiaanse kruiden.
Hierna voeg je de snoeptomaatjes, crème fraîche, pesto en de kippenbouillon toe. Kook dit geheel tot de saus pruttelt. Is de saus te dun dan kun je deze binden met iets maïzena.
Als laatste kan de pasta die helemaal gaar is door de saus geroerd worden en om het geheel af te maken nog Parmezaanse kaas over het geheel strooien.
Reacties
Een reactie posten