Een heerlijk zomers recept voor de iets warmere dagen omdat je deze orzo salade koud kunt eten.
Alleen de gehaktballetjes zijn lekker om er warm bij te serveren.
De orzo zelf kan bij dit recept ook koud gegeten worden. Daarom is dit een ideaal recept voor onderweg in de zomer.
Is het een iets koudere dag eet dan de orzo warm.
Wat is orzo? Ik zelf had er nog nooit van gehoord maar orzo is een pasta soort die er uit bijna hetzelfde uitziet als rijst.
Ingrediënten voor personen.
- 200 gr orzo
- 2 el olijfolie
- 10 gehaktballetjes
- 200 gr cherrytomaat
- peper en zout
- olie om in te bakken
- Zoet-zure komkommer
- ½ komkommer
- 4 el azijn + water
- 1 tl suiker
- peper en zout
- Feta dip
- 100 gr feta
- 100 ml yoghurt
- 1 teen knoflook
- Zwarte peper
Bereiding:
Stap 1
Halveer de komkommer en snijd in plakjes. Meng azijn met water en breng op smaak met suiker, peper en zout. Marineer de komkommer voor de rest van de kooktijd in de marinade.
Stap 2
Kook de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel af met koud water en meng met 1 eetlepel olijfolie.
Stap 3
Maak de feta dip door de feta, yoghurt en het teentje knoflook in een keukenmachine te mengen. Heb je deze niet? Prak de feta, rasp de knoflook en meng door de yoghurt. Breng op smaak met zwarte peper.
Stap 4
Halveer cherrytomaatjes en meng met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Stap 6
Bak de gehaktballetjes goudbruin in een beetje olie.
Serveer de orzo met zoet-zure komkommer, cherrytomaatjes en met feta dip.
(Dit is een recept van Jaimys kitchen)
Reacties
Een reactie posten