Ingrediënten: voor 4 personen
- 1 dl. olijfolie, extra vierge
- 100 gr. zwarte olijven
- 50 gr. rucola sla
- 1 citroen
- 3 bosuitjes
- 4 pommodori tomaten
- 15 gr. basilicum
- mozarella
- zout en peper
- 1 chiabatta stokbrood niet te vers
- 25 gr. geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Snij het brood in blokjes.
Verhit een halve deciliter olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood al omscheppend goudbruin
Laat de blokjes brood uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en halveer de olijven.
Snijd de tomaten in vieren en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de rucola en basilicum in grove repen, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers daarna de citroen uit.
Klop in een glazen schaal het citroensap met de rest van de olijfolie, de geraspte citroenschil, de parmezaanse kaas en zout en peper tot een dressing.
Schep de uienringetjes, olijven, tomaat, rucola, basilicum en blokjes mozarella samen met de blokjes brood door de dressing.
Simpel om te maken onderweg en heerlijk met een glaasje frisse rosé.
Smakelijk eten!
Reacties
Een reactie posten