Ingrediënten voor 4 personen;
- 4 gebakken scholletjes
- 3 eetl. zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes selderie
- 1 theel. sambal
- 1 grote ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 eetl. ketjap manis
- zout naar smaak
Ui en knoflook in kleine stukjes snijden en braden in de zonnebloemolie samen met de sambal, niet te gaar.
Daarna de tomatenpuree, het zout, fijn gesneden selderieblad en 3 eetl. ketjap toevoegen.
Een kwartiertje laten sudderen met een half kopje water.
Daarna de tomatenpuree, het zout, fijn gesneden selderieblad en 3 eetl. ketjap toevoegen.
Een kwartiertje laten sudderen met een half kopje water.
Als laatste de scholletjes erbij doen en op een heel klein vuurtje laten staan.
Van tijd tot tijd de saus over de scholletjes scheppen. Heel voorzichtig met de scholletjes omgaan zodat ze niet stuk gaan.
Doe dit ongeveer 10 minuten.
Lekker bij rijst of bami.
Je kunt de scholletjes ook zelf bakken en houd je van pittig eten dan kun je er nog wat meer sambal bij doen.
(recept uit het boekje; Koken op de camping)
Reacties
Een reactie posten