Wat betekent frittata eigenlijk?
De Italiaanse frittata bestaat eigenlijk uit een soort eierkoek en bestaat uit ei, groenten, kaas en/of stukjes vlees of vis.
De eieren worden gemixt met al deze ingrediënten.
Frittata is bijvoorbeeld heerlijk bij een kopje soep.
Het is een gemakkelijk recept waarvoor je niet teveel ingrediënten nodig hebt en je maakt hem in één pan.
Lekker handig voor onderweg en wat ook heel belangrijk is onderweg ............ weinig afwas 😁.
Ingrediënten voor 2 personen;
- 4 eieren
- scheutje melk
- 2 bosuitjes
- verse basilicum
- 10 cherry tomaatjes
- snuf zout en peper
- 0,5 tl rozemarijn
- geraspte kaas
Bereidingswijze;
Snijd de bosuitjes in dunne kleine ringetjes en halveer de cherry tomaten. Snijd de verse basilicum fijn.
Doe een scheutje olie of een klontje boter in een pan en bak de uitjes heel kort aan, 1-2 minuten.
Klop de eieren samen met een scheutje melk, een snuf zout en peper, de fijngesneden basilicum, rozemarijn en wat geraspte kaas los.
Doe de tomaten in de pan bij de bosui.
Giet het ei-mengsel in de pan. Zet een deksel op de pan en bak de frittata in 10-15 minuten gaar.
Doe een scheutje olie of een klontje boter in een pan en bak de uitjes heel kort aan, 1-2 minuten.
Klop de eieren samen met een scheutje melk, een snuf zout en peper, de fijngesneden basilicum, rozemarijn en wat geraspte kaas los.
Doe de tomaten in de pan bij de bosui.
Giet het ei-mengsel in de pan. Zet een deksel op de pan en bak de frittata in 10-15 minuten gaar.
Strooi eventueel nog wat extra geraspte kaas over de frittata.
(dit is een recept uit Allerhande)
Reacties
Een reactie posten