Ingredriënten:
- - 150 gr tagliatelle (deze lintmacaroni heb je in verschillende kleuren en daardoor verschillende smaken)
- - ca. 250 gr prei (meer als je ze nog moet schoonmaken)
- - 1 bekertje crème fraÎche
- - 100 gr verse roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
- - klein blikje maïs
- - 1 blikje (ca 200 gr) tonijn
- - olijven
- - een trosje trostomaten
Bereiding:
In een grote pan de tagliatelle koken. Als er 10 minuten voor staat, kook je 'm ongeveer 8 minuten. Zet de pan weg in een handdoek om hem warm te houden. In een kleinere pan boter of margarine of olie verhitten en daarin de prei op hoog vuur ca. 5 minuten laten slinken. Vuur weer klein zetten en dan de crème fraiche erdoor roeren en de kaas verkruimelen. Dit erdoor roeren totdat die gesmolten is.
In een grote pan de tagliatelle koken. Als er 10 minuten voor staat, kook je 'm ongeveer 8 minuten. Zet de pan weg in een handdoek om hem warm te houden. In een kleinere pan boter of margarine of olie verhitten en daarin de prei op hoog vuur ca. 5 minuten laten slinken. Vuur weer klein zetten en dan de crème fraiche erdoor roeren en de kaas verkruimelen. Dit erdoor roeren totdat die gesmolten is.
Maïs en tonijn afgieten, tonijn fijn maken en met de maïs door de saus roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Tagliatelle weer op temperatuur brengen en proeven of koken nog nodig is. Tagliatelle afgieten, saus door de tagliatelle roeren en opdienen. Die trostomaten in plakjes snijden, met wat olie en citroen besprenkelen en een paar olijfjes als garnering toevoegen.
Reacties
Een reactie posten