In de wok kan eigenlijk alles.
(Roer)bakken, dichtschroeien, frituren, koken, stoven, stomen en zelfs roken. Hij wordt vooral gebruikt om te roerbakken.
Onderweg in de camper of caravan is hij ideaal en mag absoluut niet ontbreken. Je kunt alles klaarmaken op één pit.
Kruidig roerei uit de wok.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 eieren
- 1,5 dl melk
- 1 eetlepel koffieroom of slagroom
- 2 sjalotjes
- zout en peper
- 2 kleine tomaten
- 1 knoflookteentje
- 25 gr boter
- 0,5 theelepel sambal oelek
- een mespuntje koriander of
- 0,5 eetlepen gesnipperde koriander of peterselie
Klop de eieren los met de melk en de room en voeg een beetje zout en peper toe. Snipper de sjalotjes en snijd de tomaten in plakjes.
Verhit de boter in de pan en bak de sjalotjes en het uitgeknepen knoflookteentje hierin.
Giet de eieren erbij en zet het vuur zacht en voeg de sambal en koriander toe.
Roerbak de eieren tot deze nog een net vochtig is.
Verdeel het roerei over de bordjes, bestrooi met peterselie en garneel met plakjes tomaat.
Serveer en geroosterd brood bij.
Smakelijk eten!
Reacties
Een reactie posten