Bereidingswijze: Bak de spekblokjes in een licht met olie ingewreven pan knapperig, laat ze even uitlekken op keukenpapier. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook aan tot ze glazig zijn in het vet van de uitgebakken spekjes. Voeg de kip blokjes toe en bak deze even mee, totdat ze een bruin kleurtje hebben. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, dat gebeurt straks tijdens het stoven wel. Voeg de uitgebakken spekjes toe en roer alles even om. Voeg dan de wortel en courgette toe, bak de groente circa 5 minuten mee. Dan gaan nu de passata, het water, de Italiaanse kruiden, suiker, zout en peper erbij in de pan en laat het stoofpotje nu maar voor 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen, eventueel met de deksel op de pan. Roer als laatste de verse basilicum door het stoofpotje. Serveer het Italiaanse stoofpotje met vers ciabatta brood of een gekookte pasta naar keuze.
Reacties
Een reactie posten