Ingrediënten 4 personen
500 gram spliterwten - 2 preien (350 gram) - 2 winterwortels - 2 bouillonblokjes - ongeveer 500 gr ribbetjes of karbonades - 1 ui - 1,5 liter water - 1 rookworst -1 knolselderij
Bereidingswijze
Was de spliterwten in een vergiet. Snijd de prei klein, snijd de ui in stukjes, schil en snijd de knolselderij en snijd de wortels in plakjes. Doe de spliterwten in de slow cooker en leg de krabbetjes hier bovenop.
Gebruik je schouderkarbonades of ribbetjes, snijd het vlees in blokjes en weinig vlees rondom het bot. Het vlees valt vaak helemaal tot draadjes uit elkaar. Bovenop het vlees de prei en ui. Los de bouillonblokjes op in 1,5 liter heet water en schenk de bouillon als laatste over de ingrediënten in de slow cooker.
Niet roeren.
Stel de cooker in op low en laat het 8 uur op staan of 4-6 uur op stand high, het vlees moet makkelijk van het bot vallen. het laatste uur doe ik de rookworst erbij (in plakjes gesneden). De soep kun je eventueel (gedeeltelijk) prakken.
Heerlijk met een sneetje roggebrood belegd met katenspek.
Reacties
Een reactie posten