Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde chiabatta met Coburgerham en mozzarella.


Benodigheden:


Verse chiabatta

Verse Pesto spread                 90 gr

Mozarella                                 200 gr

Coburger ham                         180 gr

Verse basilicum                        15 gr

Vershoud folie


Bereiding:

Snijd de chiabatta overlangs doormidden. Bestrijk de helften met de pesto spread. Snijd de mozzarella in plakjes van 1/2 cm en verdeel over de onderste helften van het brood. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Verdeel de blaadjes en de coburger ham over het brood met mozzarella. Laat de paprika uitlekken.dep droog met keuekenpapier en verdeel erover.

Leg de bovenste helften van het brood erop en wikkel het brood strak in vershoudfolie. Leg het tussen 2 snijplanken en zet er een paar blikken of iets anders zwaars op. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pulled chicken soep

  Een lekkere maaltijdsoep met kip, wortel en bleekselderij. Benodigdheden voor 2 personen: 300 gr kipfilet 800 ml kippenbouillon 1 ui 2 tenen knoflook 150 gr wortel 2 stengels bleekselderij 2 el tomatenpuree 2 el barbecuesaus 1 tl komijnpoeder 1 tl paprikapoeder 0,5 tl chilipoeder BEREIDINGSWIJZE Snipper de ui, snijd de wortel en bleekselderij in stukjes en de knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook aan en bak ondertussen de bleekselderij en wortel mee. Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenpuree en de kruiden toe en bak even een minuutje mee. Doe dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Zodra de bouillon kookt, voeg je de kipfilet toe en laat even 20-25 minuten meekoken. Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar met twee vorken. Doe de kip daarna terug in de pan samen met de barbecuesaus. Even roeren, proeven en serveren. Serveer eventueel met een beetje geraspte kaas. (Dit is een recept uit, lekker en simpel)

Aardappel salade met crème fraîche

  Bereidingstijd ongeveer 20 minuten. Ingrediënten voor 4 personen 1 kg aardappelen (vastkokend) 3 el mayonaise 3 el crème fraîche 3 el olijfolie 3 el peterselie 3 teentjes knoflook (persen) 1 fijngesnipperde ui versgemalen peper 1 el azijn 1 tl suiker 1 tl mosterd Bereidingswijze: Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten. Maak een sausje van alle ingrediënten. De smaak moet fris-zuur zijn. Snijd de aardappels in blokjes als ze nog warm zijn. Meng de aardappels met het sausje. Zet hierna koel weg en schep het af en toe om. De nattigheid zal hierdoor verdwijnen. Smakelijk eten!

Zalm in de Airfryer

Er zijn mensen die de Airfryer meenemen naar de camping. Wij zelf nemen hem nooit mee omdat we nooit of heel zelden aan de stroom staan omdat wij houden van vrij kamperen. De Airfryer recepten worden bij ons thuis gemaakt net als onderstaand recept. Het recept heb ik gevonden bij KOOKFans en het smaakte heerlijk. Zo maak je de zalm uit de airfryer: Besprenkel de zalm aan alle zijden met zout en peper naar smaak. Doe in een kleine kom de olie, mosterd, suiker, knoflook en tijm. Mix goed door elkaar met een vork. Verdeel nu dit mengsel over de bovenzijde van de zalm. Doe de zalm in het mandje van de airfryer. Zet deze aan op 200 graden Celsius. Bak de zalm in 10 minuten zodat de bovenkant bruin en knapperig is. Eet smakelijk!

Italiaans stoofpotje

Bereidingswijze: Bak de spekblokjes in een licht met olie ingewreven pan knapperig, laat ze even uitlekken op keukenpapier. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook aan tot ze glazig zijn in het vet van de uitgebakken spekjes. Voeg de kip blokjes toe en bak deze even mee, totdat ze een bruin kleurtje hebben. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, dat gebeurt straks tijdens het stoven wel. Voeg de uitgebakken spekjes toe en roer alles even om. Voeg dan de wortel en courgette toe, bak de groente circa 5 minuten mee. Dan gaan nu de passata, het water, de Italiaanse kruiden, suiker, zout en peper erbij in de pan en laat het stoofpotje nu maar voor 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen, eventueel met de deksel op de pan. Roer als laatste de verse basilicum door het stoofpotje. Serveer het Italiaanse stoofpotje met vers ciabatta brood of een gekookte pasta naar keuze.

Ei wraps met ham en kaas

Lunch voor 2 personen. Benodigheden: 2 wraps 6 eieren 8 plakjes kaas 4 plakjes ham 1 bosui peper een halve theelepel paprikapoeder Bereiding: Snijd de bosui in dunne ringetjes. Klop 3 eieren los samen met de helft van de gesneden bosui, een snufje peper en een snufje paprikapoeder. Giet een scheutje olie in een pan en de losgeklopte eieren erbij. "Doop" de wrap in het eimengsel in de pan en draai de wrap meteen om zodat de andere kant ook helemaal bedekt is met ei. Zodra het ei gaar is draai je de hele wrap inclusief het ei om. Beleg de bovenkant met plakjes kaas en ham en laat hem kort bakken en vouw hem daarna dubbel. Ben je geen fan van ham? Gebruik dan gerust iets anders zoals bijvoorbeeld gerooaterde paprika, kipfilet, tomaat. ( Dit is een recept uit lekkersimpel )

Gebakken patat in de Skottelbraai

  Gebakken patat. Niet meteen de gezondste maaltijd maar wel lekker 😉 Ingrediënten voor 4 personen: 1 zak diepvries patat 2 gesneden uien 1 grote mespunt sambal knoflook naar smaak gebakken uitje (in een zakje) seroendeng satésaus olijfolie Breidingswijze: Fruit de uien glazig in een scheutje olijfolie. Doe er de sambal en de knoflook bij. Strooi de diepvries patat uit de skottelbraai en bak ze als gebakken aardappels. Schep ze wel regelmatig om. Als de patat klaar is doe je er als laatste de gebakken uitjes en de seroendeng bij. Serveer de patat met satésaus. Smakelijk eten!

Nasi Goreng

  Ingrediënten 4 personen: 400g  rijst 2 el Go-Tan Wokolie 1  ui  (blokjes) 300g gesneden  kipfilet  of  varkensvlees 1  prei  (schijfjes) 1 winterwortel (schijfjes) Go-Tan Boemboe Nasi Goreng 2 eieren, snufje zout Bereidingswijze: 1. Kook de rijst volgens de bereiding op de verpakking en laat het in de pan afkoelen zonder deksel. 2. Olie verhitten en kleingesneden vlees rondom aanbraden (2-3 minuten). 3. Groenten toevoegen en meefruiten. 4. Voeg de Boemboe Nasi Goreng toe, roerbak 3 minuten. 5. Voeg de rijst toe en op middelhoog vuur, onder voortdurend omscheppen, minstens 3 minuten verwarmen. 6. Maak in een koekenpan van de eieren een eenvoudig roerei. Serveer dit over de Nasi Goreng. Serveertip - Geef je Nasi Goreng accent door verkruimelde kroepoek of knapperig gebakken uitjes over de rijst te strooien. - Maak met Sambal of Ketjap het gerecht naar eigen smaak af, tijdens de bereiding of aan tafel. - Houd je veel van gehakte knoflook? Bak het gerust mee in de wok. (recept van Smulwe

Tortellini à la Martini

  Wat zijn die pasta's toch heerlijk 😋 Dit is ook weer een heerlijk gerecht en simpel om te maken op de camping of onderweg. Ingrediënten: voor 3 a 4 personen. 1 pakje tortellini met kaasvulling 1 à 1,5 potje spinazie, eventueel à la crème 1 ons gehakt 1 bekertje room Bereidingswijze: Terwijl je de tortellini kookt, bak je het gehakt rul. Als dit klaar is doe je de spinazie bij het gehakt. Vervolgens de room en daarna de gekookte tortellini. Roer alles goed door en klaar is Kees of uhhhhh ......... Ellen

Belgisch stoofvlees

Belgisch stoofvlees voor ongeveer 3-4 personen 700-800 gr sukade lappen, in stukken gesneden 4 grote uien 1,5 kopje bouillon 2 grote el appelstroop 3 kruidnagels witte natuurazijn 2 blaadjes laurier 2 plakjes Snelle Jelle of vergelijkbare ontbijtkoek Dijon mosterd zout en peper Snijd de ui in grove stukken en leg ze onderin de slowcoocker. Leg daarop het vlees in stukken gesneden.  Dan de bouillon toevoegen. Doe 2 flinke eetlepels peren/appelstroop toe Dan de kruidnagel, een scheutje azijn en de laurierblaadjes. Besmeer de ontbijtkoek met een dikke laag mosterd (ongeveer 1 eetlepel per snee) Zet de slowcoocker op lage stand op 8 uur. Vind je de saus te dun voeg dan 2 eetlepels Maïzena aan een beetje water toe om er een papje van te maken. Roer dit papje door het stoofvlees en laat nog een half uurtje op high je saus indikken. Serveren met Belgische friet en een salade of appelmoes en natuurlijk een flinke klodder mayonaise en smullen maar. (Bron; Lian van Rens)

Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)

Voorbereidingstijd 10 min Bereidingstijd 10 min Totale tijd 20 min I ngredienten 6 tortillas 1 blikje tomatenblokjes 10 plakken salami 20 cherry tomaatjes 1 bakje gemengde olijven 200 gram geraspte kaas Oregano Peper en zout naar smaak Bereidingswijze Besmeer de tortillas met de tomatenblokjes. Snijdt de salami in stukjes en strooi over de pizza´s. Snijdt de olijven in helften of kwarten en strooi over de pizza´s. Snijdt de cherry tomaatjes in kwarten en verdeel over de pizza´s. Bestrooi de pizza met oregano en peper en zout naar smaak. Strooi de geraspte kaas over de pizza´s. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de pizza in de koekenpan met het deksel er op en bak in 3 tot 5 minuten gaar. (Tot de kaas is gesmolten.) Herhaal dit met alle pan pizza´s. Tip(s) van de chef Je hebt het vast al geraden, maar wanneer wij voor meerdere mensen tegelijk deze tortilla pan pizza maken hebben we ook meerdere pannen op het fornuis staan. Zoals met iedere pizza kun je helemaal zelf bedenken wat