Met warm weer wil je niet zwaar tafelen en heb je al snel genoeg. Toch is deze salade een snelle en complete maaltijd. Lekker om buiten te eten of om te maken op vakantie op een camping. Deze komt uit een kookboekje en is erg smaakvol.
Ingrediënten:
(Een recept van Smulweb voor 4 personen)
4 nieuwe aardappels, in vieren, of 8 kleine nieuwe aardappels, gehalveerd
4 flinke scharreleieren
200 g sperziebonen
1 grote kropsla of 2 stuks little gem, grof gescheurd
250 g tonijn uit blik, uitgelekt
50 g ansjovisfilet uit blik, uitgelekt
60 g ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
peper en zout
3 el vinaigrette van 3,3 dl olijfolie
1,7 dl balsamicoazijn
1 tl dijonmosterd
peper en zout
Doe de aardappels in een grote pan met water en wat zout. Breng aan de kook op hoog vuur en kook ± 5 minuten door. Voeg de eieren en sperziebonen toe en kook nog eens 5 minuten. Giet alles af, dompel de ingrediënten onder in koud water en giet weer goed af. Doe alles terug in de pan en laat iets afkoelen. Doe de slablaadjes in een grote kom en leg de aardappels, sperziebonen en tonijn erop. Pel de eieren, snij ze in vieren en leg op de salade. Voeg de ansjovis toe en bestrooi met wat peper. Verdeel de olijven over de salade en besprenkel voor je serveert met de vinaigrette.
Reacties
Een reactie posten