Ingrediënten voor 3 personen
200 gr rijst
400 gr of 1 blik tomaten in blokjes
1 teentje knoflook (fijn gehakt)
1 gesnipperde ui
200 ml groentebouillon
olijfolie
Bereiding:
Fruit de ui en de knoflook in een dun bodempje olie zachtjes aan totdat de ui er glazig begint uit te zien.
Voeg de rijst toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee.
Doe de tomatenblokjes en de bouillon toe zodat de ui, de knoflook en de rijst goed vochtig staan en breng dit geheel zachtjes aan de kook.
Laat de rijst ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht grotendeels is opgenomen. De rijst hoeft namelijk niet helemaal droog te staan en mag nog een beetje smeuïg zijn.
Serveertip:
Serveer de rijst met tzatziki, feta of Griekse yoghurt bij een vlees of vis gerecht met een frisse salade.
Bron: Https://www.leukerecepten.nl/recepten/kofta-spies-met-tomatenrijst/
Reacties
Een reactie posten